Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645
week 49 | woensdag 7 december 2022 13:36 uur | 1 bezoekers

Muziek Divisie Magazine

Helaas door wat technische problemen heb je hem vorige week moeten missen, maar deze week komt hij extra hard; Het Muziek Divisie Magazine!

Deze week trappen deze week af met een recensie van Muziek Divisie Recensente Esther Maso. Zij bezocht voor ons het concert van Hiphop legende Mos Def in de Paradiso.Mos Def en Hypnotic Brass Ensemble in Paradiso


Zondagavond een week geleden stroomde de Paradiso vol voor het concert van de Amerikaanse rapper Mos Def. Propvol, wel te verstaan waardoor de temperatuur ietwat onaangenaam werd, wat mij betreft.
In het voorprogramma stond het Hypnotic Brass Ensemble.
De optredens begonnen wat later dan op de website aangekondigd, gelukkig was dit wel bij de deur al aangegeven, en het publiek werd ietwat ongeduldig.
Goed, je staat dus in een bloedhete zaal, volgepropt met onrustige mensen. Maar dan komt het Hypnotic Brass Ensemble op; zeven broers op verschillende blaasinstrumenten (trompetten, tuba, trombone) plus een drummer.


Hypnotic Brass Ensemble


Ze beginnen te spelen, een fijne melodische mix van jazz, hiphop, funk & soul. Erg bijzonder hoe met alleen blaasinstrumenten en drums toch zo’n volle sound wordt neergezet. Het publiek vindt het leuk, de zaal deinst enthousiast mee en is helemaal klaar voor een feestje. De jongens van de band zijn stijlvol gekleed in net zwart/wit en zelfs hun instrumenten hebben een extra zwart jasje aan. De uitstraling van de band in combinatie met de warme belichting zorgen ervoor dat er een goede sfeer in Paradiso hangt.
Mos Def


Nu is het de beurt aan de hoofdact: Mos Def. Dante Terell Smith, wat zijn echte naam is, komt uit Brooklyn, New York. En als je hem niet kent als een belangrijke underground hiphop artiest heb je hem misschien wel als acteur gezien in bijvoorbeeld ’16 Blocks’ of ‘Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’.
Het publiek werd inmiddels een beetje baldadig omdat er weer behoorlijk gewacht moest worden maar toen Mos Def opkwam veranderde dit gelukkig naar enthousiasme. Dit kon hij op momenten goed vasthouden en uitbuitten, zeker wanneer hij zijn wat oudere nummers deed, zoals bijvoorbeeld ‘Definition’ wat hij oorspronkelijk in de formatie Black Star, met Talib Kweli maakte. Helaas stelde Mos Def op momenten ook teleur. Hij had twee DJ’s meegenomen, maar die waren niet echt toegevoegde waarde. Er werd gedurende de show wel erg vaak gewoon een plaatje opgezet en dan stond Mos het hele nummer een beetje te dansen. Dit waren dan de originele nummers van samples, maar niet eens van sampels uit zijn eigen nummers maar van Jay-Z & Kanye West. Met de laatstgenoemde werkt Mos Def vaak samen maar dat is voor mij geen reden genoeg daar zo’n groot gedeelte van de show om te laten draaien. Dat viel dus een beetje tegen.
Wat wel weer leuk was, was de interactie van Mos Def met het publiek en zijn DJ’s. Tussen de nummers door kwam hij grappig uit de hoek en iets zien van de persoonlijkheid van een artiest is toch een meerwaarde aan een concert.
Al met al dus toch een geslaagde avond waarbij het voorprogramma minstens zo interessant was als de main act!*ESMMos Def
Hypnotic Brass EnsembleParadiso


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vrijdag avond (30 November 2007) kwam de punkscene uit de periode 1983 – 2003 bij elkaar ter ere van de presentatie van het veelbesproken fotoboek Antiscene.
Zelf was ik al lange tijd van plan hierbij aanwezig te zijn, maar helaas voorkwamen andere verplichtingen dit.


Gelukkig was Muziek Divisie Recensente Cora de Haard wel aanwezig, hieronder kun je haar recensie lezen.


Punkrock in de kerk.
Vrijdag, 30 november 2007.

Boekpresentatie Antiscene, met foto’s van Carla van der Marel, in Arminius, Museumpark 3 te Rotterdam.


Foto: Cora de Haard

Ter ere van de presentatie van het boek dat de Rotterdamse undergroundcultuur in de periode 1983 -2003 belicht, traden er ook bands op uit deze scène. Gezien de ambiance was dat een behoorlijk tegenstrijdige ervaring. De Punkrockers van toen rockten de kerk uit, bij wijze van spreken. Zeker de Stinksisters waren lekker bezig en in de oude bezetting, heb ik begrepen. Ook wanneer je geen liefhebber bent van Punkrock, is het de moeite waard om de 5 sisters, waarvan 3 verkleedde heren, met de daarbij behorende vreemde moves te aanschouwen.
De Stinksisters zijn op dit moment bezig met een revival maar dan met 3 i.p.v. 5 bandleden.

Het was in ieder geval top de vroegere Rotterdamse underground weer eens bezig te zien. En wat het boek betreft; een aanrader.


Cora de Haard

Antiscene

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


En aangezien dit magazine eigenlijk twee weken beslaat en Muziek Divisie recensente Cora de Haard niet stil zit hier een recensie van de opkomende Rotterdamse funkband DéjàFunk

DéjàFunk in bomvol Doelencafé.

Vrijdag 7 Dec. 2007 te Rotterdam.


Foto: Cora de Haard


De funkband DéjàFunk gaf acte de préséance op het podium van Doelencafé in hartje Rotterdam. Dit was een aangename verrassing voor het oor. Deze jongens van 16 en 17 jaar, weten wat muziek maken is, zij beheersen hun instrumenten zeer goed en gaven hun publiek vette funk te beluisteren. Zij brachten zelf gearrangeerde nummers van o.a.: Goodbye Porkpie Hat van Jeff Beck en left coast boogaloo van greyboy allstars. En dit alles lekker strak gespeeld door Carlo Broere op gitaar, Wouter Landzaat op de bass, Efraïm de Nijs achter de drums en de man achter de keys Anan den Boer.


Foto: Cora de Haard


De grote verrassing was, voor mij dan, toen de Heren met een zelf geschreven nummer kwamen, Chesterfield, wat een vet funk nummer is dit! Verbazend goed zelfs. Wanneer deze band vaker met dit soort nummers het podium opgaat, voorspel ik een groot aantal fans. Dus jongens meer eigen werk, ik kijk er naar uit!


Foto: Cora de Haard


Thuisgekomen heb ik gelijk de Myspace site van DéjàFunk gecheckt en kwam erachter dat, zij al een paar keer in Canada op de radio te beluisteren waren. Heel goed Déjàfunk!

Tot slot nog even wat items die mij opgevallen zijn betreffende het Doelencafé. Het bevreemde mij dat, deze band bij aankomst geen enkele hulp kreeg wat betreft; opbouwen, aansluiten PA en bij het soundchecken en optreden moesten ze zelf de geluidstafel bedienen, een beetje moeilijk om op hetzelfde moment op het podium en achter de geluidstafel aanwezig te zijn. Gelukkig waren er twee vriendelijke mensen, uit het publiek, die achter de geluidstafel plaatsnamen. Ook toen de band om 24.00 uur het optreden achter de rug had, was er wederom niemand die een vinger uitstak, zelfs een hand geven was teveel.


Cora de Haard

DéjàFunk
doelencafe
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Europese tour The AcceleratorsEr gebeurt momenteel van alles rond de Rotterdamse punkrockformatie The Accelerators. De band heeft een nieuwe gitarist en er komt zowel een Nederlandse tournee met The Stiletos als Europese tournee aan. Zaterdag 24 november speelde ‘de nieuwe’ Sander Sane zijn eerste show als tweede gitarist mee in de kleine zaal van Waterfront in Rotterdam. De vorige gitarist Willy Wanker besloot zich vanaf nu volop te gaan concentreren op het vak van gitaarbouwer.

Vanaf 19 december krijgt de Europese tour die de band afgelopen jaar al gedaan heeft een vervolg. Rond Kerst en Oud & Nieuw gaat de groep weer Europa in. Deze keer wat langer en met een vaste support uit de Verengide Staten: The Leftovers. De tour begint in Nederland en vervolgens komen België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland aan de beurt.
Bron: Nationaal popinstituut

The accelerators

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sinds enige tijd is Rotterdam een nieuw initiatie rijker.
De ConClub benoemd zichzelf tot “totaal event”. Drie edities vol met kunst, muziek en performances op tijdelijke locatie in Rotterdam.


(foto editie 1)


Muziek Divisie recensente Kim Scheffe ging naar de tweede editie die gehouden werd in de (door Architectenburo Monadnockomgebouwde) evenementenzaal van het Hilton Hotel.


Kim was vooral gegrepen door de performance van het Franse Le Möw Môw. Hieronder vind je haar recensie.


Le Möw Môw (FR) @ Conclub editie 2

Le Möw Môw zijn 2 jongens die tijdens het optreden muziek maken. ze hebben allebei een masker op van een koe of geit, waardoor ze niet heel goed kunnen zien en als ze dan een stekkertje van een gitaar laten vallen, kost het veel moeite om die er weer in te krijgen.
Erg grappig om te zien, maar daardoor blijft de muziek minder goed hangen. Op het podium stond een gedeelte van een drumstel, waar sampeltjes mee gemaakt werden die dan weer geloopt werden. Zo waren er ook een gitaar en keyboard en ze gebruikten ook zang, maar dat stond niet heel erg voorop.

ze hadden ook nog niet zoveel nummers, stuk of 7.

Conclusie; muzikaal niet erg interessant, maar wel erg leuk om naar te kijken.

Kim Scheffe

Le Möw Môw
Conclub


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Delic weg: Opgezwolle stopt evenDat was even schrikken: afgelopen weekend dook er op YouTube een filmpje op van Opgezwolle-rapper Sticks, die tijdens een optreden in de Waerdse Tempel (Heerhugowaard) aangaf dat Opgezwolle er voorlopig mee stopt. Nu waren we recent nog verblijd met het album 'Fakkelteit' van Sticks en Delic, maar live liet beatsmaker Delic al verstek gaan en nam A.R.T. waar. Het wachten was voor de ware Opgezwolle-liefhebbers bovendien op een nieuwe Opgezwolle-plaat in 2008. Dat zit er voorlopig niet in, zo blijkt nu.


Op wereldreis
Wat is er aan de hand? "Delic’s Hut", de befaamde Opgezwolle studio in de Assendorperstraat in Zwolle, staat het komende jaar leeg. Delic, zonder twijfel één van de meest smaakmakende Nederlandse hiphop-producers van de laatste zes jaar, gaat namelijk op wereldreis. "Ik heb een reisdrift die bevredigd moet worden", stelt Delic nuchter. "Ik ben niet helemaal klaar met muziek, wel heel erg toe aan wat anders. Bovendien wil ik me een tijdje storten op kunstschilderen. Vroeger dacht ik altijd dat ik tekenaar of schilder zou worden, maar zoals je hebt gemerkt kwam de muziek ertussen", zo lezen we in een bericht van label TopNotch.Sticks en Rico doorMaar het slechte nieuws valt wel te nuanceren; mc's Sticks en Rico blijven dichter in de buurt van huis en ook ouderwets bezig met het maken van nieuwe muziek. Voor live-shows, Opgezwolle is namelijk nog wel te boeken als live-act, zal A.R.T. (hij produceerde onder andere 'Spaanse Vlieg' op Sticks & Delic’s album 'Fakkelteit') de fakkel overnemen van Delic achter de draaitafels. Bezoekers van de 'Fakkelteit / Tussen Licht en Lucht Tour' (met ook Typhoon) hebben hem dus al horen warmdraaien voor deze vervangende rol. Daar bleek dat A.R.T. zeker kundig is, maar ook niet kan tippen aan de impact van Delic.
Nog driemaal samen
Dat is ook niet zo gek, gezien de staat van dienst van Delic en de onlosmakelijkheid waarmee hij sinds de release van de eerste demo-cd 'Spuugdingen' in 2001 deel uitmaakt van het trio Opgezwolle. Voor de Delic-fans is er nog een trootst, want in december staan nog drie laatste Opgezwolle-shows gepland in de oorspronkelijke bezetting. Daarvoor ga je in de feestmaand naar de Melkweg (Amsterdam, 15 dec), de Oosterpoort (Groningen, 22 dec) of 013 (Tilburg, 29 dec). Het Zwolsche drietal wordt dan geflankeerd door Essent Award-winnaar Typhoon en Rotterdams trots Winne.


Buitenwesten op dvd
Nog een troost, maar te laat voor Sinterklaas: op 28 januari 2008 ligt eindelijk de langverwachte 'Buitenwesten' dvd in de winkels: een muziekdocumentaire van 78 minuten en vijf montages van de laatste Buitenwesten-shows in Paradiso van ieder 20 minuten.

Bron: Music from Nl

Opgezwolle

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saunawest heeft geen creativiteit meer en stoptHet is over en uit voor de Rotterdamse band Saunawest. De eigenzinnige groep rond Peter de Koning heeft dit naar het schijnt in gezamenlijk overleg besloten. De Koning kondigde het slechte nieuws op zijn eigen weblog aan. "Na vijf jaar stoppen we met Saunawest. We geven nog wel een laatste optreden, maar op dit moment weten we nog niet waar dat zal gebeuren", zo lezen we.


Hotpop
Sinds de oprichting in 2002 bracht Saunawest drie cd's uit. De laatste plaat 'Kawasaki Helvete' werd in februari dit jaar gepresenteerd in WaterFront in Rotterdam. In 2006 won de groep de Grote Prijs van Zuid-Holland en in oktober 2007 speelden ze nog bij de feestelijke heropening van WaterFront. Naast het afscheidsconcert "in een nog nader te bepalen locatie" brengt Saunawest als afscheid nog een dvd uit; "een laatste release voor iedereen die de band en de hotpop de laatste vijf jaar een warm en zweterig hart heeft toegedragen".


Doorgaan
De Koning schrijft op zijn weblog dat het voor sommigen misschien onverwacht komt, maar dat de band het nog wel heeft geprobeerd. "Er is geen ruzie, de creativiteit was gewoon op. Ik zal de band zeker missen, maar ben wel van plan door te gaan in de muziek al heb ik op dit moment nog geen idee in welke vorm dat zal zijn (ik hou me aanbevolen voor goede ideeën).


Bron: Music from NlSaunawest
/>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mindscan – Paralyses
Zelden zul je zulke nachtmerrieachtige verpleegsters tegenkomen als Mandy Struik (gitaar) en Tamara Smith (bas) van de Rotterdamse allmetalformatie Mindscan. Niet te hopen dat ze nog eens echt een brein onder handen gaan nemen – hun vakkundigheid kunnen ze beter op hun instrumenten loslaten. Dat gebeurt gelukkig op deze single, en hoe. Met John Saarloos op gitaar en Nico Beemster op drums vormen ze een diepgravend, trefzeker en luidruchtig gezelschap dat weet te overtuigen met meedogenloos en retestrak spel en niet vies is van een gimmick hier en daar. De inspiratie uit diverse zware metalen, de mogelijkheden van drie zangers en twee grunters, een overvloed aan ideeën en een overdosis goed gevoel voor macabere riffs maken van Mindscan een belofte voor de toekomst. De band bestaat nog maar zo’n twee jaar, een reden te meer om je te verbazen over het hecht doortimmerde geluid en het naadloze samenspel van Mindscan. Metal, metalcore, hardcore, emo, punk – voor de meeste luisteraars zal het worst zijn waar de inspiratie vandaan gehaald wordt, maar in de metal luistert dat nou eenmaal nauw. Mindscan maakt er echter iets eigens van dat toegankelijker is dan de meeste muziek uit al die genres apart, en dat mag ook als een verdienste gezien worden. De afwisseling zorgt er voor dat per nummer de aandacht vastgehouden blijft, en samen met het vakkundige spel zorgt dat regelmatig voor kippenvel. Minpuntjes? De achtergrondzang komt niet helemaal uit de verf. Een nog vettere productie zou ook niet misstaan. Op naar de echte cd!


Bron: Nationaal Pop Instituut

Mindscan


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ja, vorige week was het nog spannend wie de winnaars zouden worden van de Grolsch Grote Prijs, hieronder kun je nog ff lezen hoe het er voor de finale voor stond, daarna kan je de uitslag lezen.


De Muziek Divisie is trouwens de hele dag met de Rotterdamse MC. Ganza mee geweest om te filmen. Check het beeld materiaal binnenkort op Rijmond tv, Antennerotterdam.nl of Antennetv.nl.Foto: Daniel Baggerman

Wie van de 24 wint de Grote Prijs?


Deze jaargang van de Grolsch Grote Prijs van Nederland zit er alweer bijna op en voor de 24 overgebleven deelnemers wordt het nu echt spannend. Zaterdag 8 december vindt in Amsterdam de ontknoping plaats in de vier categorieën, Pop/Rock en Singer/Songwriter in de Melkweg en Hiphop/RnB en Dance/Producer in Paradiso. In dit artikel vertellen we je de laatste nieuwtjes. Zo is de Singer/Songwriter-finale al uitverkocht en wordt een finaleverslag van de categorie Hiphop/RnB op donderag 13 december rond de klok van 23.50 uur uitgezonden op Nederland 3.PrijzenpakketDe persoon die zaterdag tot beste singer/songwriter wordt gekroond is al eerder te zien. Die winnaar mag namelijk maandag 10 december aanschuiven bij het programma Goedemorgen Nederland op Nederland 1, drie dagen later (13 december) opent de gelukkige ook nog voor De Dijk in Paradiso. Het prijzenpakket voor het oudste en het grootste popconcours voor aanstormend muziektalent in Nederland is verder ook niet mals. Per categorie neemt de winnaar van de Grote Prijs een geldbedrag van € 5000,- mee naar huis. Daarnaast krijgt de winnaar onder meer een jaar lang professionele coaching, optredens op de grote festivals, een tour, twee dagen in Studio Arnold Muhren en S.A.E. Studios, een videoclip van DAV Hulshoff en er worden per winnaar 500 cd’s geperst door Salisbury.

Bron: Music from Nl


Okey, maar hoe is het nou verlopen?...


De Grolsch Grote Prijs winnaars 2007


Nederland is in één dag vier Grolsch Grote Prijs winnaars rijker. Afgelopen zaterdag vond de finale plaats in de vier categorieën. Good Dog Happy Man (pop/rock), Leine (singer-songwriters), Kleine Jay (hiphop/R&B) en Matik (dance/producers) gingen met de eer strijken.De winnaars wonnen ieder onder meer 5000 euro, een jaar professionele coaching, 500 cd’s, 750 vinylsingles, opnametijd, een videoclip en diverse optredens. De KinkFM/Lijn5.com Publieksprijs en de Musicmaker Beste Muzikantprijs bedragen allen 1.000 euro.

Zaterdag 8 december streden in totaal 24 deelnemers tijdens vier finales om de titel winnaar Grolsch Grote Prijs van Nederland. De uitverkochte zalen van de poptempels Paradiso en Melkweg in Amsterdam waren het toneel van de strijd tussen de talenten.


Singer-Songwriters


's Middags was de categorie Singer-Songwriters als eerste aan de beurt in de bomvolle Melkweg. Joep Berkenbosch sleepte met zijn funky spel de MusicMaker Beste Muzikantenprijs binnen. De Limburgers van Jodymoon kregen de publieksprijs toebedeeld.

Een geëmotioneerde Leine ging er met de eerste prijs vandoor. Precies tien jaar geleden won de Amsterdamse de Grote Prijs als gitariste van de singer-songwriter act Kirke. De jury sprak van een zeer eigen stijl, ambachtelijke songs en een ontwapenende presentatie.


Pop/Rock


’s Avonds werd er in de Melkweg gestreden in de Pop/Rock. De winst ging naar Good Dog Happy Man. De Utrechters wisten te overtuigen met een strakke, funky en zeer onconventionele set. De KinkFM Publieksprijs ging naar A Silent Express en bassist Crispijn won de Musicmaker Beste Muzikantprijs.


Hiphop/R&B

Foto: Daniel Baggerman


Tegelijkertijd met de Pop/Rock vond in Paradiso de finale Hiphop/R&B plaats. De getalenteerde Bizz Banascus werd door de vakjury uitgeroepen tot Musicmaker Beste Muzikant. Dio ging er vandoor met de Lijn5.com Publieksprijs en de Grote Prijs werd uitgereikt aan Kleine Jay.


Dance/Producers


Foto: Daniel Baggerman

De Dance/Producers finale, terug van weggeweest en significant vernieuwd, was ’s nachts in Paradiso. Op drie podia in de grote zaal speelden zes acts; vier producers en twee live acts. De Amsterdamse band Matik won uiteindelijk de Grote Prijs. Shirazi nam de publieksprijs mee naar huis.

De vier winnaars kunnen dit jaar rekenen op veel aandacht. In februari start er weer een nieuwe Grote Prijs.

Bron: Grolschgroteprijs


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ridderkerk krijgt nieuw Festival Deluxe


Op zaterdag 8 december om 15.00 uur barst de eerste editie van Festival Deluxe los in Ridderkerk. Deze voor en door jongeren georganiseerde dag wordt ondersteund vanuit Stichting Dynamiek en Stichting ToBe en vindt plaats in de Kuiperschool. De workshops en entree zijn gratis.

Tweedelig
De dag bestaat uit twee delen. In de middag kunnen jongeren van 12 tot en met 23 jaar terecht voor workshops op het gebied van hiphop, dj en vj. Hier moet je voor inschrijven (check www.soosridderkerk.nl). De avond, vanaf 20.00 uur, is alleen toegankelijk voor 16 jaar en ouder (neem je ID mee). Er zijn optredens van zowel lokale acts (Mano Moker, Robbie Taylor, RSD, StarRing) als nationale acts (Jawat!, Bobby Burns, Seven) verdeeld over drie zalen; Dance area, Hiphop area en ToBe band area. Daarnaast kun je meewerken aan kunst met Aortadesign of je haar laten stylen door Monroe’s Hairstudio.


Programma:


Dance Area
Bobby Burns (I´m from Holland!) & Marc MacRowland (electro | house), Robbie Taylor (funkie house), Mano Moker (house), DJ Komal (electrofunk), DJ Jasper (eclectic), DJ Clash (allround), Dexterity (eclectic & allround), DJ S-Tjay (hardstyle & jump), OpenDj (deelnemers workshop).


Hiphop Area
Jawat!, Audio Elixer, Tuigcommissie, RSD, Buju Mouse, OpenMic (deelnemers workshop).


ToBe Band Area
Seven (ex-leden van o.a. Kane, Anouk en Candy Dulfer), StarRing, Snail, No Time To Loose, Kipcorn, Metal Melizia, OpenBand (deelnemers workshop).

Art & styling
Aortadesign | Instant Art
Monroe’s Hairstudio | Hairstyling
Topaze Decoratie | Decoratie


Workshops
- Hiphop | Tuigcommissie
- Dance | Ricardo V
- Video | Visual Music
- Bandcoaching | Seven

Bron: Music from Nl


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ollie Q. & The Deep Six - 'Selected Recordings 2004-2007'

stijl: reggae/ska/jazz
wat: cd
label/eigen beheer: Kalim Records

In het cd boekje van 'Selected Recordings 2004-2007' van de Rotterdamse ska/jazz formatie Ollie Q. & The Deep Six staat eigenlijk al een prima recensie, maar we zullen nog een poging wagen. In gedachten houdende dat dit het debuut is van de groep rond trompettist Marijn Quist storten we ons op het tweeëntwintig tracks tellende schijfje.

Na een kleine zoektocht op de zender wordt het direct duidelijk dat dit geen ska voor beginners is. Het niveau van de nieuwe Rotterdamse ska trots is exceptioneel. Er wordt een zeer Jamaicaans geluid neergezet wat ons doet denken aan de hoogtijden van de Skatalites. Het trompet geluid en met name de frivoliteit ervan geeft ons de illusie dat Johnny Moore in de huiskamer staat te blazen. Met 'Crime & Punishment' wordt er een ware ska klassieker neergezet. Het zuigende pompen van de harmonica drijft de ska trein naar grote hoogten. En met een percussie zoals Lee Perry zelf ingevuld zou hebben is dit een van de hoogtepunten van de cd.


Ondanks alle vergelijkingen die hier gespuid worden heeft de band een zeer eigen geluid. De veelzijdig klinkende blazerssectie draagt hier mede zorg voor. Naast de traditionele ska klassiekers staan er ook waanzinnig nooit gehoorde muzikale hoogstandjes op. Die zouden we het predikaat ska jazz op kunnen plakken. Neem het briljante avantgardistische 'Johnny's Gun' een heerlijke track die veel te kort duurt, dat natuurlijk gelijk weer de kracht van dit nummer is. Het meer surf-achtige 'Monk Tiki' zal eveneens op menige dansvloer tot grote explosies van energie leiden. In dit nummer geeft saxofonist Frank van der Velde even zijn visitekaartje af. Deze man is een ware virtuoos op de koperen zwaan.

Met de eerste noten van 'Palmwine Serenade' verschijnt gelijk het kippenvel. Deze fabelachtige compositie klinkt als een ware ode aan de reggae en ska en dat alles is omhuld met een vleugje van Don Drummond's melancholie. Dit nummer lichten we eruit omdat het direct de hele volwassenheid van de plaat duidelijk maakt. Met iedere gespeelde noot vult het stel muzikanten elkaar aan en trakteert de luisteraar op een waar orgasme voor het gehoor.

Het jaar 2007 loopt nu rap op zijn einde en we kunnen zo onderhand de stand gaan opmaken. Het was duidelijk een zeer goed jaar voor de Nederlandse ska en we hebben op deze site al ruim aandacht aan diverse ska getinte albums besteed. Maar met "Selected Recordings 2004-2007' bewaren wij ook de "best for last". En wat de sectie reggae/ska van Muzzy betreft is dit het onbetwiste muzikale hoogtepunt van 2007 wereldwijd.

aantal tracks: 22
speelduur: 60:00 minuten

Op de homepage van Ollie Q. & The Deep Six kun je vier nummers beluisteren

Bron:Music from nl

Ollie Q. & The Deep Six

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Concertagenda


Donderdag 13 December

Numoonfest
Locatie: Lantaren/Venster
Schade: € 15,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Pop / Dance / Elektronisch / Jazz

Voorronde Emergenza
Locatie: EXIT
Schade: € 8,50
Zaal open v.a.: 19.30
Genre: Rock

Katbite, Vera
Locatie: Waterfront
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Singer / Songwriter

Refreshing Sounds : Welcome To Detroit
Locatie: Rotown
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Hiphop / Rap


Vrijdag 14 December

Numoonfest
Locatie: Rotown
Schade: € 25,-
Zaal open v.a.: 18.00
Genre: Pop, Dance / Elektronisch, Jazz

STORM
Locatie: Waterfront
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Elektronisch

Vooronde Emergenza
Locatie: EXIT
Schade: € 8,50
Zaal open v.a.: 19.30
Genre: Rock

Fluff 16 Releaseparty
Locatie: Worm
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Divers

Wolfpin
Locatie: Bluessociëteit l’Esprit
Schade: € 7,50
Zaal open v.a.: 20.30
Genre: Rock

René Froger Live in Ahoy 2007
Locatie: Ahoy
Schade: € 87,50 / € 77,50 / € 67,50 / € 57,50 / € 47,50 / € 37,50 (exclusief servicekosten)
Zaal open v.a.: 20.15
Genre: Pop / Soul / Smartlappen


Zaterdag 15 December

Numoonfest
Locatie: Lantaren / Venster
Schade: € 25,-
Zaal open v.a.: 18.00
Genre: Pop, Dance / Elektronisch, Jazz

René Froger Live in Ahoy 2007
Locatie: Ahoy
Schade: € 87,50 / € 77,50 / € 67,50 / € 57,50 / € 47,50 / € 37,50 (exclusief servicekosten)
Zaal open v.a.: 20.15
Genre: Pop / Soul / Smartlappen

Vooronde Emergenza
Locatie: EXIT
Schade: € 8,50
Zaal open v.a.: 19.30
Genre: Rock

The Weepers
Locatie: Bluessociëteit l’Esprit
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Blues

STRICTLY TECHNO presents Tony Rohr (USA)
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 12,50
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Techno

Ian Love, Jonah Matranga
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Rock

Claw Boys Claw
Locatie: Rotown
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop

The Downward Spiral
Locatie: Baroeg
Schade: € 4,-/ € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch

Heavy Lord
Locatie: Sounds
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 17.00
Genre: Metal / Hardrock

CLAYBORN, DEFUSE
Locatie: Big Bear
Schade: € ?
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Metal / Hardrock


Zondag 16 December

Keiths Birthdaybash 3
Locatie: Waterfront
Schade: € 8,50
Zaal open v.a.: 12.00
Genre: Rock ’n Roll

Mass, Pim Top
Locatie: EXIT
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Rock

CrimeJazz
Locatie: Rotown
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Hiphop / Rap

Kapotski (Be), Les Phones (Be)
Locatie: Worm
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 15,30
Genre: Experimenteel / Alternatief


Maandag 17 December

Kerststemming (Rob de Nijs)
Locatie:
Worm
Schade: € 35,- / 32,- / 29,- / 15,-
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Pop

Urita Mual
Locatie: Waterfront
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Soul / R&B / Urban


Woendsag 19 December

Inholland Popprijs
Locatie: Waterfront
Schade: € ?
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Divers / Contest


Donderdag 20 December

DENVIS & THE REAL DEAl
Locatie: Waterfront
Schade: € 9,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Rock

The Infamous Mudclub ft. Adept
Locatie: Rotown
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 22.30
Genre: Dance / Elektronisch

Bryan’s Hope
Locatie: Get Rhythm Muzikantencentrum
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Singer / Songwriter, Pop

Vrijdag 21 December

Broken Bones Night
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Rock

I Hate Trance
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 15,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Terror / Speedcore

Kelvinators
Locatie: Podiumcafé Beukelsbrug
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 22.00
Genre: Pop

A New Dawn, After Forever
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 16,50
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Gothic

Vuig
Locatie: Worm
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 20.30
Genre: Experimenteel

Frans Bauer - Het KerstFEEST van het Jaar!
Locatie: Ahoy
Schade: Variërend v.a. € 27,50
Zaal open v.a.: 18.30
Genre: Smartlappen


Zaterdag 22 December

Battlelore (Fin), Korpiklaani (Fin)
Locatie: Baroeg
Schade: € 13,-
Zaal open v.a.: 20,00
Genre: Metal / Hardrock, Folk / Folklore

Bond van de Wilde Dansers
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Experimenteel / Alternatief

United Cultures festival - Balkan Beatz
Locatie: Waterfront
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Folk / Folklore

A New Dawn, Valkyre
Locatie: Café De Graauwe Hengst
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Gothic


Zondag 23 December

Der Wexel, Frederic Lejunter (Fr)
Locatie: Worm
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 15.30
Genre: Experimenteel / Alternatief

Frans Bauer - Het KerstFEEST van het Jaar!
Locatie: Ahoy
Schade: Variërend v.a. € 27,50
Zaal open v.a.: 18.30
Genre: Smartlappen

Xmas 4 Every Heart
Locatie: Theater Zuidplein
Schade: € 17,50
Zaal open v.a.: 19.15
Genre: Crossover

Maandag 24 December

PRSPCT XL 6 - Presented by PRSPCT and Ng-Ng & Smackdown!
Locatie: Waterfront
Schade: € 12,50 V.v.k. / € 15,- Deur
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Drumm ’n Bass


Dinsdag 25 December

Locatie: Waterfront
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Dance


Woensdag 26 December

LUIDSPREKERS X-TRA LUID
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: tot 01.00: € 10,- / daarna € 15,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Dance

De genoemde podia:

Waterfront

Rotown

Worm

EXIT

Theater Zuidplein

Café De Graauwe Hengst

Ahoy

Baroeg

Podiumcafé Beukelsbrug

Bluessociëteit l’Esprit

Get Rhythm Muzikantencentrum

Big Bear

Sounds

Lantaren/Venster

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"