Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141823273236404549
2711151924283337414650
3812162025293438424751
4913172126303539434852
5223144
week 40 | woensdag 4 oktober 2023 06:40 uur | 4 bezoekers

De mensen van het Dakpark, aflevering 4

Een ontmoeting met Hans van Noort en Wytse Algra, namens Dura Vermeer Vastgoed BV

Praat met een ontwikkelaar over een nieuw project en er barst een enthousiaste woordenstroom los. Dat geldt zeker voor Hans van Noort, projectmanager, en Wytse Algra, projectleider van de Vierhavensstrip!

Toen ze van de plannen van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) voor dit gebied hoorden was Dura Vermeer meteen geïnteresseerd. De complexiteit van het project, de verwevenheid van techniek en publieke functie, sprak ze aan. In een deelgemeente met het minste groen per bewoner moesten hoogwaardige bedrijfspanden komen in combinatie met een park. Daarbij zou de bevolking van de wijk inspraak krijgen bij de ontwikkeling, realisatie en beheer van het toekomstige park. Voor Dura Vermeer een uitdaging. Met hun visie op de conceptontwikkeling, de combinatie van bedrijven met dakpark, wonnen ze de door het OBR uitgeschreven prijsvraag waardoor ze in 2001 marktpartij werden in de ontwikkeling van de Vierhavensstrip.

Het Dakpark concept was uniek voor Nederland. Er brak een tijd van overleg aan, jarenlang werden plannen door alle betrokkenen geproefd, gekeurd, fijngeslepen, op punten herschreven, financiële mogelijkheden bestudeerd.

Februari 2006 is het zover, nu begint het ontwerpproces voor het voorlopig ontwerp. Dat klinkt misschien wat vaag maar het is heel concreet. Het betekent dat de tekentafelplannen van platte vlakken op grote witte vellen worden vertaald naar kleurige tekeningen in drie dimensies. Langzaam maar zeker wordt het project van jaren ingevuld. Als het aan Hans van Noort en Wytse Algra ligt wordt er vanaf deze fase flink de vaart in het project gezet. Al het overleg was nuttig, maar nu is het tijd voor het slaan van spijkers met koppen.

De brochures zijn in aantocht. Eerst het voorlopige ontwerp, op basis waarvan de prijsbepaling van de gebouwen globaal plaatsvindt. Daarna start de fase van het definitieve ontwerp. Dit jaar moet de eerste paal de grond in, grond die kort voor aanvang van de bouw door de gemeente aan Dura Vermeer zal worden overgedragen. Er zijn al verschillende bedrijven geïnterresseerd om zich onder het Dakpark te vestigen. Het architectonische hoogstandje zal veel bezoekers aantrekken. En als het aan Dura Vermeer ligt komt er ook een bestemming voor creatieve industrie. Zij erkennen het belang van de creatieve industrie voor de stad en scheppen er graag goede vestigingmogelijkheden voor. Voor de gebruikers van de bedrijfsruimten en voor de bewoners van de wijk ligt er straks een Dakpark waar het prettig toeven zal zijn. Hoe mooi het park precies gaat worden is nog niet helemaal bekend. Maar dat het mooi gaat worden staat als een paal boven water!

Het gesprek gaat verder, over nieuwe ontwikkelingen, aan de overkant van het Dakpark in het gebied Stadshavens, herstructureringsgebieden langs de Maas, en meer. Praat met toegewijde projectontwikkelaars als Hans van Noort en Wytse Algra, en er breekt een enthousiaste woordenstroom los.

Marijke Baan

Meer info? Ga naar www.dakparkrotterdam.nl   

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"