Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645
week 3 | zondag 23 januari 2022 16:08 uur | 6 bezoekers

ROTTERDAM (EN UW EIGEN BUURT) HEEFT U NODIG!

‘Goed doen’ kun je door een geldbedrag over te maken aan een sympathieke actie of organisatie. Maar jammer is: de resultaten krijg je zelden of nooit te zien. En vaker dan wenselijk wordt je bijdrage voor iets gebruikt, dat niet helemaal strookt met wat is voorgespiegeld. Ons voorstel? Ga (ook) ‘goed doen’ in je eigen buurt. Dan zie je meteen resultaat. En beleef je er zelf plezier aan.Uw buurt: groener, gezonder, kindvriendelijker 


Creatief Beheer is een organisatie, die wijken groener, gezonder en kindvriendelijker maakt. Wij zetten ons in om de menselijke maat in het publieke leven te herstellen. Om deze ontwikkeling aan te jagen, hebben wij sinds drie jaar een nieuwe beroepsgroep in het leven geroepen: de Tuinman(m/v). Geschoolde, ervaren vakmannen en -vrouwen, die samen met bewoners aan de slag gaan om de wijk te verbeteren.


Help de Tuinman (m/v)


Wij zoeken bewoners, die de Tuinman willen helpen. Niet per se uit idealisme (dat mag ook), maar even goed omdat een groene wijk prettiger en gezonder is om in te leven en te wonen. En omdat tuinieren aantoonbaar energie geeft! U zult niet de enige zijn die zich na een paar uur ‘botanische arbeid’ een herboren mens voelt.  


Waarom het zo verrijkend kan zijn…


Behalve dat werken met de Tuinman (m/v) een inspirerende ervaring kan zijn voor uzelf, is het tevens een manier om ‘de band’ met uw eigen omgeving te herstellen. Wie weet leert u uw buren of overburen ineens (een stuk beter) kennen. En ontdekt u dat u een belangstelling deelt of iets voor elkaar kunt betekenen. Zulke ontmoetingen zijn uiterst waardevol en misschien zelfs onmisbaar voor een goed sociaal leven. 


Kracht van de natuur


Zonder ál te grote woorden te willen gebruiken, brengt de Tuinman (m/v) in zekere zin de ‘kracht van de natuur’ terug in uw wijk. Overal waar de Tuinman (m/v) actief is, bloeien buurten op, gaan mensen weer meer met elkaar in gesprek (in plaats van langs elkaar heen te leven) en neemt de veiligheid meetbaar toe. Wie wil daar nu geen bijdrage aan leveren?


Dialoog tussen u en de Tuinman (m/v) 


Tot slot: werken met de Tuinman (m/v) betekent niet zomaar opdrachten uitvoeren. U overlegt met hem/haar wat u wilt gaan doen en, indien gewenst, wordt er begeleiding gegeven als u zich wilt bekwamen in specifieke vaardigheden.


Wilt u ook ‘goed doen’ in uw eigen buurt? En meer weten over werken met de Tuinman?


mail naar info@creatiefbeheer.nl


Check hier in welke wijken Creatief Beheer actief is


Oude Noorden


Bospolder


Tussendijken


Carnisse


Afrikaanderwijk


Oleanderbuurt


Wijk Feijenoord


Tarwewijk


Nieuwland (Schiedam) 


Creatief Beheer - Voor groene en gezonde buurten in Rotterdam!


voor visie en methode check http://tuinmanindewijk.nl/

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"