Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236404549
2711152024283337414650
3812162125293438424751
4913172226303539434852
5183144
week 25 | zaterdag 23 juni 2018 16:27 uur | 14 bezoekers

ONTHULLING VAN EEN BIOMETRISCHE BAR

Op vrijdag 28 april wordt in WORM (Rotterdam) een high tech biometrische bar onthuld.

ONTHULLING VAN EEN BIOMETRISCHE BAR

kunstmatige intelligentie bepaalt consumptiegedrag bezoekers WORM

Op vrijdag 28 april wordt in WORM (Rotterdam) een high tech biometrische bar onthuld. Dit kunstobject, de AUTOMEET genaamd, meet de fysieke conditie van de gebruiker gedurende 30 seconden en bepaalt dan welke consumptie het meest geschikt is. De AUTOMEET is ontwikkeld door CO2 Ruimtelijk Ontwerp en JWA Systems i.s.m. WORM.

De AUTOMEET is een onderdeel van het project WORM@VOC. In een afgebrand Rijksmonument in Rotterdam is, naar een ontwerp van 2012 Architecten, binnen een half jaar een concertzaal, filmtheater, winkel, filmwerkplaats en geluidsstudio verrezen. 85% van het gebruikte bouwmateriaal is gerecycled en alle constructies, zoals geluidswerende wanden, kozijnen, installaties, zijn met klemconstrucuties, dus zonder spijkers en schroeven, aan het monument bevestigd.

Hoe werkt de AUTOMEET?

Een bezoeker werp € 2,- in het apparaat en neemt plaats in een zetel waarin meetapparatuur is verwerkt. Binnen 30 seconden wordt de fysieke conditie van de gebruiker doorgelicht. Op basis van metingen van hersenactiviteit, bloeddruk, hartslag, alcoholpromillage, lichaamstemperatuur van de proefpersoon en het omgevingsgeluid selecteert de interactieve vendingmachine een versnapering. Deze consumptie valt in de opvangbak of wordt bereid door de machine (i.g.v. koffie, thee, chocolademelk) en via een labelwriter wordt het meetresultaat ter beschikking gesteld aan de consument. Daarnaast worden de meetresultaten van alle bezoekers door de ontwikkelde software vertaald in een lichtspel.

Assortiment & selectiemethode

De AUTOMEET bevat een uitgebreid assortiment aan producten, o.a. thee, koffie, fris, licht alocoholische dranken, energie repen, kalmerende middelen zoals valeriaan, energie dranken, warme chocolademelk, homeopatische middelen, maar ook non food producten als cd’s met rustgevende muziek, stressballen e.d. In de keuze voor een product stuurt de interactieve machine aan op het verkrijgen van een ‘normale’, gezonde, actieve toestand van de consument. Wanneer bijvoorbeeld een hoge hersenactiviteit (gemeten alpha golven) en een hoge bloeddruk worden gemeten zal de AUTOMEET kalmerend middel selecteren.

Ontwerp

Het object is opgebouwd uit een frame van resthout dat bekleed is met gerecycled polyester. Onder de polyester huid bevindt zich een tweede schil van printplaten en 2000 LED lampjes. Binnenin het object bevinden zich een trommelautomaat voor food en non-food en een koffie / thee / choco automaat en de hardware die de vendingmachines aanstuurt.
De meetzetel is een omgebouwde schietstoel uit een Klu F84. In de zitting, de hoofdsteun en handgrepen zijn diverse meetdocks verwerkt, die de biometrische gegevens meten.

Afm.: 250 x 220 x 190

Wie maken de AUTOMEET?

Marco Broeders studeerde in 1996 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost (Breda) in de richting architectonische vormgeving. Sinds 1998 ontwikkeld en bouwt Broeders met het bureau CO2 Ruimtelijk Ontwerp installaties, décors en interieurs voor evenementen (o.a. Robodock, Industrial Funk) theatergezelschappen (o.a. Polymorf Pervers en het Witte Vuur) en winkels (o.a. Marlies Dekkers Store (Brussel) en Dutchi (Den Haag))

JWA Sytems is een ingenieursbureau dat zich richt op de ontwikkeling van electronica en software op klantspecificatie. Developper Arian van Dorsten is gespecialiseerd in PC software, embedded software en circuit ontwerp en heeft de software voor de AUTOMEET ontwikkeld en de hardware geconfigureerd. JWA Systems is reeds vanaf 1998 aktief als productontwikkelaar.
URL: http://www.xs4all.nl/~jwasys/

WORM is een podium en werkplaats voor innovatieve kunst & technologie in Rotterdam. WORM organiseert concerten, filmvertoningen, workshops, masterclasses, festivals, uitwisselingen en andere evenementen. en beheert een filmwerkplaats, een geluidsstudio, een winkel en een ultrasnel digitaal platform (WORM.station).
URL: http://www.wormweb.nl

Sponsors

De AUTOMEET is ontwikkeld met steun van het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam, het Fonds BKVB, de Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam, Santas Koffie. Het overkoepelde project WORM@VOC is mede mogelijk gemaakt dankzij Bouwfonds Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds voor de Architectuur, VSB fonds, SBAW bureau voor projectontwikkeling, Stichting ter Bevondering van Volkskracht, Van Leeuwen de Lignac Stichting en Stichting Doen.

Officiële presentatie

datum:  vrijdag 28 april
tijd:  20.00 - 22.00 uur
lokatie: WORM
Achterhaven 148
3024 RC Rotterdam
telefoon 010 4767832
meer info 
www.wormweb.nl


Contactinformatie

Voor meer informatie over de officiële presentatie en het project WORM@VOC kunt u contact opnemen met Bjefke Bonnema ( 010 4767832 / bjefke@wormweb.nl)

Voor meer informatie over de AUTOMEET kunt u contact opnemen met Marco Broeders (06 11342943 / co2ro@planet.nl)

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"