Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 18 | maandag 29 april 2024 16:05 uur | 6 bezoekers

Mijn periode bij Antenne Rotterdam als Stagiair

Door: Guido Haspers

Antenne Rotterdam en ik

 

“Hé, wie wil er vanavond mee naar cabaret?”

 

Mijn naam is Guido Haspers en ik ben 2e-jaars student van de opleiding Vrijetijdsmanagement. Het is normaal bij die studie dat je een stage loopt van ongeveer tien weken bij een bedrijf dat bij je studie past. Er werd mij dan ook gevraagd om een stagebedrijf te gaan zoeken. Ik had nog niet echt wat op het oog, dus ik moest nog even zoeken. Uiteindelijk kwam ik via via terecht bij Antenne Rotterdam. Ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Helemaal niet toen ik de eerste keer langs kwam voor een oriënterend gesprek. Als ik dat wel wist, dan moest ik helderziend zijn geweest, want wie verwacht nou dat je meteen in een vergadering mee mag draaien, die uitgezonden ging worden op internet. En het leukste was dat ik ook nog wat mocht zeggen, zonder dat men daar raar van opkeek. Op zich natuurlijk logisch, want dat is het idee van vergaderen, maar toch. Ik was daar immers net koud een kwartier binnen.

 

Die makkelijke en relaxte houding is de volle tien weken blijven hangen. Je kan met alles aan komen, niks is te gek. Ik kan je verklappen dat dat een lekkere ontspannen manier van werken is. Aangezien we vaak ‘s avonds de hort op moesten om voorstellingen te bekijken, hoefden we dan ook niet elke dag aanwezig te zijn bij Antenne Rotterdam.

 

Die voorstellingen bekijken was trouwens wel heel erg leuk. Je ging erheen met iemand die je kende, want je regelt natuurlijk gewoon twee kaarten per voorstelling, schreef achteraf een leuke recensie en vervolgens wordt het nog gelezen ook. Dat is leuk, helemaal omdat ik zelf een aantal keer een topavond heb gehad. Op een bepaald moment waren huisgenootjes aan het vechten om mee te gaan. “Hé, wie wil er vanavond mee naar cabaret?” was dan de vraag die ik daarvoor gesteld had. Dan merk je wel dat stage lopen helemaal zo gek nog niet is.

 

Onderzoek

 

Tijdens mijn stage heb ik twee dingen vooral gedaan. De eerste was een onderzoek doen waarmee ik de Hogeschool Rotterdam kon aantonen dat ik studiepunten verdiende, en als tweede moest ik meelopen binnen Antenne Rotterdam.

Dat meelopen bestond vooral uit het bezoeken van voorstellingen om er vervolgens een leuke recensie over te schrijven. Er was mij ook medegedeeld dat mijn recensie over alles mocht gaan. “Als jij tijdens de voorstelling zo wordt afgeleid door een lelijke jurk, dan schrijf je daar toch over!”

Met dit in mijn achterhoofd zat ik dan ook naar die voorstellingen te kijken. En wat is het heerlijk dat je gewoon kunt schrijven dat de drummer van de jazzband waar je heen gaat, als een aap achter zijn drumstel zit. Ik schreef gewoon op wat ik op dat moment ook tegen mijn gezelschap zou willen zeggen, je mening.

Het andere wat ik deed was dus mijn stageonderzoek. Rini Biemans, oprichter van Antenne Rotterdam, had mij gevraagd of ik kon onderzoeken hoe stagiaires een structurelere rol konden spelen binnen hun bedrijf. Want stagiares komen en gaan, maar een echt blijvend resultaat was er te weinig. Ik ben gaan kijken wat Hogeschool studenten zouden kunnen beteken voor Antenne Rotterdam en andersom. En het bleek dat er meerdere zaken mogelijk zijn. Toch ben ik met een redelijk voor de hand liggende oplossing gekomen. Echter wel een oplossing waarbij je jezelf moet afvragen of het gaat slagen.

Ik heb namelijk bedacht dat de stagiaires die ooit bij Antenne Rotterdam stage hebben gelopen, langer verbonden moeten blijven met het bedrijf. Hiermee bedoel ik dat ikzelf bijvoorbeeld over een aantal maanden nog steeds recensies schrijf voor op de website. De vraag is alleen wil ik dat nog en willen de andere leden en oud-leden van de zogenoemde Culture Club dat ook nog. Na rondvragen bij mijn medestagiaires en bij de vorige leden van de Culture Club bleek dat er wel degelijk enthousiasme te vinden was. Ik kwam op het idee toen iedereen het zo frappant vond dat we zomaar gratis naar binnen mochten omdat we pers waren. Gratis naar een unieke voorstelling en het enige dat ik hoef te doen is een recensie schrijven! Uit mijn bevindingen blijkt dus dat het ideaal zou zijn als Antenne Rotterdam eens in de maand een mail naar de Culture Club stuurt en dat de leden kunnen reageren wat ze willen bezoeken. De een is gek op dans, de ander op jazz en een derde op cabaret. Zo bezoekt iedereen wat hij leuk vindt en waar hij verstand van heeft en Antenne Rotterdam krijgt zijn recensies. Oftewel een win-win situatie. Dit concept is ook te gebruiken bij andere takken bij Antenne Rotterdam. Zoals bijvoorbeeld de muziekdivisie. En of het slaagt?... ik denk het wel, want waarom zou je niet doen wat je leuk vindt!

 

Guido Haspers

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"