Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 18 | maandag 29 april 2024 12:52 uur | 6 bezoekers

Stage @ Antenne Rotterdam

Lees meer over mijn ervaringen gedurende mijn stage bij Antenne Rotterdam

Antenne Rotterdam en Angelique Girdhari

 “They created a new art lover”

Mijn naam is Angelique Girdhari en ik volg de opleiding vrijetijdsmanagement, te hogeschool Rotterdam. In het 2e jaar is het verplicht om een stage te lopen van 9 weken. Je mag zelf een bedrijf uitzoeken en gaat vervolgens op sollicitatiegesprek, Mijn keuze is gevallen op Antenne Rotterdam, waaronder Cultureclub valt. Mijn eerste kennis making met Cultureclub was heel anders dan ik had verwacht. Ik ben gewend om in bedrijven te komen waar het erg strak geregeld is. Bij dit bedrijf is het echter het tegendeel, er heerst een heel relaxed sfeertje en het werken.

Als stageopdracht moest ik de theaters en de doelgroep jongeren in de gemeente Rotterdam en Utrecht vergelijken. Dit bleek echter erg moeilijk te gaan gezien de gemeentes en de theaters, jongeren niet als een doelgroep zien. Zij hebben geen concrete missie, visie en doelstellingen vastgelegd. Gedurende mijn stage moest ik een aantal voorstellingen bezoeken en recensies over schrijven. Voor mijn stage ben ik nog nooit naar een theater geweest, het was een echte eye opener. Like i said before; “they created a new art lover”. Dankzij mijn stage periode zal ik eerder en vaker een theater bezoeken.

Aan de hand van mijn onderzoeksrapport heb ik de volgende conclusie kunnen trekken; “Gedurende het onderzoek is gebleken dat gemeente Rotterdam en gemeente Utrecht de jongeren geen gericht jongerenbeleid hebben met betrekking tot theaters. Gemeente Rotterdam richt zich op het jongerenjaar in 2009, maar gemeente Rotterdam en gemeente Utrecht hebben geen missie en visie voor de jongeren op het gebied Kunst en Cultuur. Hierdoor ontbreekt er een doelstelling en is het niet mogelijk om te meten of deze behaald zijn.

De theaters in de gemeentes hebben de jongeren wellicht als doelgroep maar houden zelf niet bij hoeveel jongeren de theaters bezoeken. Er is geen gezamenlijk platform van de theaters waar deze gegevens worden bijgehouden.

Zowel de gemeentes als de theaters hebben geen onderzoek gedaan naar de sociale milieus. Dit is echter wel aan te raden aangezien de sociale milieus steeds meer worden gebruikt. De sociale milieus geven een beter beeld in plaats van een leeftijdsaanduiding. Er is geen centrale plek waar alle gegevens worden verzameld. Dit is echter wel noodzakelijk”

Mijn aanbeveling is; “ Cultureclub kan een belangrijke rol spelen in het jongerenbeleid in de gemeente Rotterdam, in samenwerking met theaters. Via Cultureclub komen de jongeren in aanmerking met theaters en krijgen zij een ander beeld bij theaters. Cultureclub kan bijvoorbeeld de hbo/universiteit studenten en Kunst & Cultuur gerelateerde studenten begeleiden.  

Via Cultureclub krijgen de studenten ieder 2 kaarten voor een voorstelling en moeten vervolgens een recensie schrijven. Via Cultureclub komen zij in aanraking met nog meer theater bezoekers”.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"