Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236404549
2711152024283337414650
3812162125293438424751
4913172226303539434852
5183144
week 42 | woensdag 17 oktober 2018 05:05 uur | 11 bezoekers

koninginnedag in Rotterdam

Koninginnedag is voor mij de dag om lekker te slenteren van de ene band naar de andere band. Dit jaar had ik drie bands op het programma en die heb ik ook alledrie gezien maar of dit ook goed was???

Mijn dag begon om 13.00 uur bij de Consul alwaar Johnny's Rattle Shakin'Bluesband zou optreden. Aangezien ik verkocht aan de blues ben sinds dat ik ooit een handtekening op een vel papier van een man met twee hoorntjes heb gezet kon dit dus al bijna niet meer stuk. De heren hadden goed begrepen wat de blues is en lieten hun instrumenten klinken zoals het hoort; lekker scherp met een glad randje. Gelukkig hadden ze niet alleen gekozen voor het bekende en afgezaagde repertoire maar ook de minder bekende en gewaagde nummers konden ze aan! Voor het podium stonden twee meisjes van een jaar of 4/5 die op hun jonge leeftijd al compleet uit hun dak gingen van deze muziek. Later kwam een zwerver erbij staan gepaard met een eigen fles drank en welke zich gedroeg als hun manager. Met een bassist die gehuld in zilver glitterjas zijn bas kon laten spreken, met een zanger die gehuld in gouden jas ook de kazoo en de mondharmonica kan bespelen en een echte bluesstem heeft, met een drummer die ook de kunst van het weglaten heeft begrepen en met een giarist die bij de 40'ers onder ons nog bekend is als Eddy Sewerratti( Jawel van Eddy and the Sewerrats en the Fundellas) wist ik zeker dat dit een goede muziekdag zou gaan worden!

Na de Consul liep ik verder naar Delfshaven alwaar de Ooievaar en de Oude sluis de handen ineen hadden geslagen en een goed muziekprogramma zou hebben samengesteld. De eerste band die ik hier aanschouwde was Silence For The Base. Deze band had ik al vaker gezien en de vorige keren waren allemaal perfect geweest. Dit keer leek het echter niet uit de verf te komen en boeide het optrden mij niet echt. Waar het aan lag weet ik niet; het geluid, de duffe mensenmassa die voor het podium stond, de bandleden die er niet helemaal inkwamen, mijn ineens opgekomen kater van de nacht ervoor of gewoon het feit dat ik ze te veel gezien heb... Ik besloot om even naar Gommers te gaan alwaar Rinus Blomsteel een opening had van een nieuwe expositie. Hierna weer even terug naar Silence for the Base maar het kon me nog niet echt boeien en ook de echte trouwe fans van de band waren niet voor de volle 100% tevreden... Jammer maar het blijft absoluut een band om in de gaten te houden.

Op het podium aan de andere kant begon hierna een band waar een aantal bekende namen in speelden; Joris Lutz, Jeroen van Ast, Rene van Veen en Bob Langenberg. Dit keer werden zij ondersteund door een bassist die mij niet bekend voorkwam maar die wel perfect bas kon spelen. Het was een hele verademing om deze band te zien, lekker ongecompliceerde rockcovers zoals rock bedoeld is. Geen moeilijk gedoe en ruimte voor improvisatie. De bekende hitjes waar iedereen op uit zijn dak kon gaan en voor het eerst deze dag werd er gedanst. Ook werd duidelijk dat de Bombita's wel kunnen vertrekken uit Rotterdam want ze hebben concurrentie van twee meisjes van zo'n tien jaar die na de pauze niet meer van het podium te krijgen waren en naast een perfecte choreografie ook beschikten over goede zangstemmen. Vooral het oeh aah ging hen erg goed af. Hierbij bleek ook weer dat Joris Lutz een echte kindervriend is. Het optreden kreeg ook een spontaan gastoptreden van een wel erg goed uitziende zangeres die naast haar leuke uiterlijk ook een perfecte cover van Venus wist te maken.

Hierna ging ik met een voldaan gevoel richting de Consul alwaar ik heerlijk kon dansen met verschillende dames die ik hiervoor graag wil bedanken. Het was een perfecte muzikale koninginnedag! Jammer dat ik nu een kater heb maar ik weet wel waar dit goed voor was!!! Koninginnedag... Nu op naar 5 mei!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"