Antenne Rotterdam, laat weten dat je er bent
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 18 | donderdag 2 mei 2024 07:20 uur | 6 bezoekers

Met wethouder Janssens naar de dierentuin

Frank loopt samen met zijn moeder naar de dierentuin. Tijdens de wandeling op een mooie lentedag vraagt Frank aan zijn moeder waarom de dierentuin dicht gaat. Waarop zijn moeder terug vraagt hoe hij dat weet, en Frank antwoord dat de juf dat op school heeft verteld en nu kunnen zij met de klas binnenkort niet meer naar dierentuin.


 


Eenmaal aangekomen bij de dierentuin wordt Frank en zijn moeder begroet door de pinguïns en wordt er een leuke foto van hun gemaakt, ter herinnering voor later toen Diergaarde Blijdorp nog bestond in Rotterdam.


 


 


Het college van B en W wil de gemeentelijke subsidie aan Diergaarde Blijdorp in vier jaar tijd met 70% verminderen. Dus zo veel zelfs dat het voortbestaan van de Diergaarde vrijwel onmogelijk wordt. Hoe kan zoiets? De diergaarde is een cultuur begrip geworden in Rotterdam, een attractie die ook iets over Rotterdam zegt. Het is sinds 1990 in het Masterplan meegenomen en daarom gegroeid tot één van de grootste publiekstrekker in Nederland. Het is iets waar Rotterdam trots op kan zijn!


 


 


Maar goed Meneer de wethouder Janssens heeft kennelijk ingezien dat ‘’wij’’ (lees: het publiek) heel graag nog wil genieten van de dieren, en is daar actie voor gericht. En daardoor de meerderheid van het Gemeenteraad tegen zijn plannen zijn. Hij heeft beloofd met een nieuw plan te komen, en wij hopen natuurlijk ook een beter plan. Ik hoop dat de wethouder door heeft dat de dierentuin belangrijk is voor bijvoorbeeld gezinnen die al niet zoveel te besteden hebben en toch naar zoiets als de dierentuin kunnen gaan. Want de stad Rotterdam biedt de mogelijkheid aan de minima om voor weinig geld toch nog een leuk cultureel dagje te kunnen hebben. Dit is maar één van de zovele voorbeelden.


 


 


Misschien wil de wethouder een keer met mij een dagje naar de dierentuin. Zou ik best gezellig vinden, dan wil ik wel eerst naar de apen want die vind ik geweldig, ben benieuwd welk dier de wethouder leuk vindt. Weet u het? Als laatst zoals altijd wil ik dan even lekker in het zonnetje in de speeltuin zitten aan het terras en genieten van een koud drankje.


 


 


Frank en zijn moeder lopen weer terug naar huis, ze zijn moe en voldaan na een dagje dierentuin. Onderweg zegt Frank; ‘’ Mam! Ik maak een tekening over de dierentuin en ik teken dan allemaal dieren!’’ Waarop zijn moeder terug antwoordt; ‘’ dat is een goed idee Frank!’’. En weet je wat mam, zegt Frank, alle dieren zijn verdrietig en ik verstuur de tekening naar de burgemeester, misschien dat hij de dieren zal redden!’’


 


Doeggiedoeg!


 


Jasmijn

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"